6041

VEELGESTELDE VRAGEN

OVER PVC


Ja, uw PVC vloer kan verkleuren door de zon als er geen voldoende zonwerende middelen zijn aangebracht. Het is daarom verstandig om de betreffende ruimte voldoende af te schermen door bijvoorbeeld gordijnen of vitrage op te hangen.

Wil je het raam het liefst zo ‘open’ mogelijk houden? Gebruik dan raamfolie. Deze kan je op elke plek van het raam bevestigen.

Een Therdex vloer is standaard voorzien van een harde, matte PU-laag. Dit is een beschermingslaag voor de vloer. Om krassen te voorkomen adviseren wij om alle poten van tafels en stoelen te voorzien met beschermingsmiddelen.

MEER INFORMATIE OVER PVC

Dryback pvc is een verlijmde vloer. Deze verlijmde vloer is geluidsdempend en zeer onderhoudsvriendelijk. Voor het plaatsen van een dryback vloer is een geëgaliseerde ondergrond van groot belang. Dryback is daarbij geschikt voor intensief huishoudelijk gebruik, maar ook voor projectmatige toepassingen.

Rigid Click is een slimme montageoplossing en maakt het gebruik van lijm overbodig. De planken of tegels worden gemakkelijk in elkaar geklikt met een betrouwbaar Uniclic kliksysteem. 

BEKIJK ONZE RIGID CLICK VLOEREN

PVC en laminaat lijken in eerste instantie behoorlijk op elkaar. Toch is er groot verschil tussen deze twee vloeren. PVC is gemaakt van kunststof, laminaat is gemaakt van hdf-lagen, dit zijn samengeperste houtvezels.

Een PVC vloer is vochtbestendig, reduceert geluid en kan toegepast worden in combinatie met vloerverwarming. Daarnaast beschikt een PVC vloer over een PU-laag, dit zorgt voor bescherming van de vloer waardoor een PVC vloer jaren meegaat.

BEKIJK INFORMATIE OVER DE PRODUCTOPBOUW

De gehele collectie van Therdex is afgewerkt met een v-groef (ook bekend als vellingkant). Dit houdt in dat de planken en tegels rondom op een subtiele manier schuin zijn afgesneden, waardoor de individuele planken en tegels extra worden benadrukt.

*m.u.v. basic serie (2mm)

Ja, een PVC vloer is geschikt voor vloerverwarming tot 27°C.

BEKIJK LEGINSTRUCTIES

Bij registered embossed vloeren volgt de voelbare structuur het design van de filmlaag. Zitten er noesten in de vloer? Dan kan je deze ook daadwerkelijk voelen. Registered embossed geeft een vloer de meest realistische en voelbare structuur.

Bij universal embossed vloeren volgt de voelbare structuur niet het design van de filmlaag. De noesten en kenmerkende structuren zijn wel voelbaar maar in mindere mate als bij een registerd embossed plank.

De thermische weerstand geeft de warmteweerstand van een materiaallaag aan. Deze R-waarde voor dryback en loose lay is 0,02 m2 k/w. De R-waarde voor Rigid Click vloeren is 0,049 m2 k/w. 

Op alle vloeren zit 15 jaar garantie.

*m.u.v. basic serie (10 jaar garantie)

Begin 48 uur na installatie van de vloer met reinigen, zodat de lijm de kans krijgt goed uit te harden. Het reinigen van uw Therdex PVC vloer beperkt zich tot het stofzuigen en dweilen van de vloer. De vloer stofzuigen, om al het losliggende vuil te verwijderen. Reinig de vloer met een twee emmer dweilsysteem, een emmer met dweilwater en een emmer met schoon water om uw dweil tussentijds schoon te spoelen. Voeg aan het dweilwater James Vinyl & PVC reiniger Schoon & Snel droog toe. Dit product reinigt de matte PU laag van de PVC vloer zonder het uiterlijk van uw vloer te beïnvloeden. Er vindt ook géén laagopbouw plaats. Laat geen plassen water op de vloer liggen, maar dweil deze zo snel mogelijk op. Voor een uitgebreid advies aangaande het reinigen en onderhouden van een Therdex vloer, bekijk ons onderhoudsadvies.

BEKIJK HET ONDERHOUDSADVIES

Bij het uitzoeken van een droogloopmat is het van belang een weekmakervrije mat te kiezen. In onze Therdex vloeren zitten namelijk biologisch afbreekbare weekmakers die kunnen gaan migreren met de eventuele weekmakers uit de mat. Het is daarom dus van belang dat de gekozen mat geen weekmakers bevatten. Een andere optie is om te kiezen voor het insnijden van de mat. 

MEER INFORMATIE OVER PVC