WAT IS

PVC?


PVC is een hard en broos product en heeft als basis aardolie (43%) en zout (57%). Door weekmakers toe te voegen wordt de PVC soepel gemaakt. PVC wordt voor veel producten gebruikt. Het is sterk en licht van gewicht. Ook kan het makkelijk gerecycled worden, want het is op veel verschillende manieren te verwerken.

PVC vloeren hebben natuurgetrouwe dessins en zijn verkrijgbaar in visgraat, lange planken, Hongaarse punt en tegels. Al onze producten bestaan uit 4 lagen, namelijk: de PU laag, de slijtlaag, de filmlaag en de PVC rug. De 4 lagen worden samengeperst tot een stevige en duurzame vloer. Vervolgens worden de lagen afgewerkt op het juiste formaat, de juiste bevelling en de juiste matheid.

De PU laag geeft de plank extra bescherming en zorgt voor de juiste matheid van PVC. De filmlaag is de print van de vloer. Hierop wordt de kleur en structuur zichtbaar. Het onderste deel van de vloer is de PVC rug. Deze rug zorgt voor de stevigheid van de vloer en de juiste geluidsdemping.

DRYBACK

Dryback PVC is een verlijmde vloer. Deze verlijmde vloer is geluiddempend en zeer onderhoudsvriendelijk. Voor het plaatsen van een dryback vloer is een geëgaliseerde ondergrond van groot belang. Dryback PVC is geschikt voor intensief huishoudelijk gebruik, maar ook voor projectmatige toepassingen.

Bekijk alle dryback pvc.

RIGID CLICK

Rigid Click is een slimme montageoplossing en maakt het gebruik van lijm overbodig. De planken of tegels worden gemakkelijk in elkaar geklikt met een betrouwbaar Uniclic systeem. Een Rigid Click vloer is zeer makkelijk te leggen, is geschikt voor intensief gebruik en is vochtbestendig.

Bekijk alle Rigid Click pvc.