WAT IS

PVC?


PVC is een hard en broos product en heeft als basis aardolie (43%) en zout (57%). Door weekmakers toe te voegen wordt het PVC soepel gemaakt. PVC wordt voor veel producten gebruikt. Het is sterk en licht van gewicht. Ook is het makkelijk te recyclen, omdat het op veel verschillende manieren is te verwerken.

PVC-vloeren hebben natuurgetrouwe dessins en zijn verkrijgbaar in visgraat, lange planken, Hongaarse punt en tegels. Al onze producten bestaan uit 4 lagen: de PU-laag, de slijtlaag, de filmlaag en de PVC-rug. De 4 lagen worden samengeperst tot een stevige en duurzame vloer. Vervolgens worden de lagen afgewerkt op het juiste formaat, de juiste bevelling en de juiste matheid.

De PU-laag geeft de plank extra bescherming en zorgt voor de juiste matheid van PVC. De slijtlaag beschermt de vloer tegen intensief gebruik en zorgt dat de vloer krasbestendig is. De filmlaag is de print van de vloer. Hierop worden de kleur en structuur zichtbaar. Het onderste deel van de vloer is de PVC-rug. Diezorgt voor de stevigheid van de vloer en de juiste geluidsdemping.

DRYBACK

Dryback PVC is een verlijmde vloer. Deze verlijmde vloer is geluiddempend en zeer onderhoudsvriendelijk. Voor het plaatsen van een Dryback-vloer is een geëgaliseerde ondergrond van groot belang. Dryback PVC is geschikt voor intensief huishoudelijk gebruik, maar ook voor projectmatige toepassingen.

Bekijk alle Dryback PVC

RIGID CLICK

Rigid Click is een slimme montageoplossing die het gebruik van lijm overbodig maakt. De planken of tegels worden gemakkelijk in elkaar geklikt met een betrouwbaar Uniclic systeem. Een Rigid Click-vloer is heel makkelijk te leggen, geschikt voor intensief gebruik én vochtbestendig.

Bekijk alle Rigid Click pvc.