VEELGESTELDE VRAGEN

OVER DUURZAAMHEID


Ftalaten zijn weekmakers. Deze groep chemische stoffen zijn kleurloze, geurloze en stromerige vloeistoffen. Door het toevoegen van een weekmaker in onze PVC vloeren worden de panelen flexibeler, waardoor het leggen van de vloer gemakkelijker uitgevoerd kan worden. De ftalaten verplaatsen zich als een soort condens door de ruimte. Wanneer deze ftalaten in de lucht komen, kunnen ze schadelijk zijn voor de gezondheid. Daarom hebben wij ervoor gekozen om Therdex vloeren ftalaatvrij te houden, en gebruik te maken van bioweekmakers.

Weekmakers maken de PVC planken flexibeler. Door deze toevoeging zijn de planken buigzaam. Hierdoor kan bijvoorbeeld de vloer gemakkelijker gelegd worden.

BEKIJK MEER INFORMATIE OVER ECO & DUURZAAMHEID

Om een goede PVC vloer te kunnen produceren, voegen wij weekmakers toe aan PVC. Weekmakers worden gebruikt om kunststoffen elastisch maken. Deze weekmakers mogen de gezondheid van de mens niet bedreigen. Daarom gelden er strenge eisen voor het gebruik van een aantal weekmakers. Therdex maakt gebruik van bio-weekmakers, de zogenaamde isoborbide-weekmakers. Dit is een bio-weekmaker die is gemaakt van sorbitol en vetzuren. Door de weekmakers op te bouwen uit duurzame sojaolie, zijn ze biologisch afbreekbaar. Tijdens het productieproces is deze sojaolie niet vervuilend. Hierdoor zijn onze vloeren gecertificeerd met het ECO+ certificaat.

Ja, een PVC vloer is recyclebaar. PVC biedt de mogelijkheid tot hergebruik omdat er tijdens het recyclingproces zijn eigenschappen voor het grootste gedeelte behoudt. 

Als uw kinderen over de vloer kruipen of graag op de vloer spelen, is het ook van belang dat de vloer hygiënisch, duurzaam, veilig en dus zeer kindvriendelijk is. Alle Therdex PVC vloeren bestaan uit vier lagen. De bovenste lagen beschermen de vloer tegen intensief gebruik, zijn krasbestendig en voorkomen streepvorming. Deze combinatie biedt een makkelijk onderhoudbare kindvriendelijke vloer; eenvoud en gemak. Daarnaast zijn onze PVC vloeren onschadelijk voor mens en milieu. 

Therdex beschikt over meerdere certificeringen omtrent milieu en duurzaamheid. We hechten veel waarde aan het testen en keuren van onze producten.

BEKIJK ALLE CERTIFICERINGEN